Mākslīgais intelekts produktīvākam darbam un ikdienai

Foto: Freepik.com 

Par mākslīgo intelektu un tā sniegtajām iespējām šobrīd tiek runāts ļoti daudz un teju visur. Nenoliedzami, tas ir veicinājis būtiskas izmaiņas praktiski visās nozarēs – sākot no veselības aprūpes līdz pat izklaidei. Mākslīgā intelekta risinājumi un rīki ir radīti ar mērķi, lai tie būtiski atvieglotu mūsu ikdienu, palīdzētu efektivizēt laiku, kā arī veicinātu produktivitāti mācībās vai darba ikdienā. Noskaidro, kā mūsdienu tehnoloģiju rīkus un risinājumus izmantot savā labā!

Mākslīgais intelekts Latvijā turpina attīstīties

Mākslīgais intelekts ir tehnoloģija, kas ir apmācīta nepārtraukti mācīties, atdarinot cilvēkam līdzīgu uzvedību. Piemēram, tas prot tērzēt, sniegt padomus, atbildēt uz dažādiem jautājumiem, veidot atgriezenisko saiti, pat jokot un ne to vien.

Strauja mākslīgā intelekta attīstība ir vērojama visā pasaulē. Līdzīgi ir arī Latvijā, kur tas tiek attīstīts pētniecības institūtos, radot, piemēram, automatizētus valodu tulkošanas, tekstu apstrādes, industriālo procesu vadības rīkus un vēl daudz citus risinājumus atvieglotākai ikdienai un produktīvākam darbam.

Ieteikumi produktīvākam darbam

Foto: Freepik.com 

Ar mākslīgā intelekta rīku palīdzību ir iespējams daudz ātrāk iegūt nepieciešamo informāciju, izveidot konspektus, aptaujas, radīt dažāda veida un stila attēlus, uzrakstīt programmatūras kodu, taču tas vēl nav viss, jo iespējas ir teju bezgalīgas. Tomēr vienlaikus ir jāatceras, ka, izmantojot tiešsaistes mākslīgā intelekta rīkus, ir jāievēro piesardzība. Tā, piemēram, nedrīkst norādīt savus personas datus un cita veida sensitīvu informāciju (t. sk. arī par savu darbavietu).

Izmanto automatizētos plānošanas rīkus

Mākslīgais intelekts var būt lielisks palīgs laika plānošanā un optimizēšanā, piemēram, veidojot nedēļas grafiku, kurā iekļaut konkrētajā dienā veicamos uzdevumus. Ar šādu rīku palīdzību ir iespējams analizēt gan darba noslodzi, patērēto laiku to izpildei, gan arī ieradumus, saņemot personalizētus ieteikumus produktivitātes un darba efektivitātes uzlabošanai.

Automatizē satura publicēšanu sociālajos tīklos

Ar mākslīgā intelekta palīdzību ir iespējams radīt uzrunājošu saturu sociālajiem tīkliem, kas ir pielāgots konkrētā uzņēmuma vai zīmola mērķauditorijai. Šāda veida rīki ieplānoto saturu automātiski publicē sociālajos tīklos, kas nozīmē, ka to nav nepieciešams darīt manuāli. Turklāt, analizējot mērķauditorijas iesaisti un uzvedību digitālajā vidē, tiek piedāvāts labākais laiks ierakstu publicēšanai, tā maksimāli palielinot sasniedzamību.

Veido personalizētus mūzikas atskaņošanas sarakstus

Mūzika cilvēka dzīvē ir ļoti svarīga – ar tās palīdzību ir iespējams radīt vēlamo noskaņojumu, uzlabot garastāvokli, produktīvāk nodoties darbam, mācībām vai vienkārši justies labi. Mākslīgais intelekts spēj parūpēties par tādas mūzikas atskaņošana, kas atbilst konkrētā cilvēka personīgajai gaumei un interesēm. Lai nonāktu līdz piemērotāko mūzikas atskaņošanas sarakstu izveides, tiek ņemts vērā, piemēram, iecienītākais žanrs un vēl citi būtiski faktori.

Radi unikālus attēlus un ilustrācijas

Dažāda stila attēlu radīšana nekad iepriekš nav bijusi tik vienkārša un ātra. Pateicoties mākslīgā intelekta rīkiem, piemēram, DALL-E, pāris sekunžu laikā ir iespējams uzģenerēt tādus attēlus, kādi vien ir nepieciešami. Turklāt tie izskatās reālistiski un tiek piedāvāti augstā izšķirtspējā. Lai radītu attēlu, vispirms ir jāsagatavo vaicājums (prompt). Tajā pēc iespējas detalizētāk apraksti to, ko vēlies redzēt galarezultātā. Rīku var izmantot ne tikai darba, bet arī personīgajām vajadzībām, izveidojot, piemēram, personalizētas apsveikuma kartītes, lai iepriecinātu savu ģimeni, draugus vai kolēģus ar unikālu dāvanu.

Mēs, Baltijas Datoru Akadēmija (BDA), esam viens no lielākajiem mācību uzņēmumiem visā Baltijā un piedāvājam vairāk nekā 250 dažādu mācību iespējas, tajā skaitā – arī mākslīgā intelekta jomā. Mūsu piedāvājumā ir gan tiešsaistes kursi, gan arī praktiskās darbnīcas zināšanu un prasmju pilnveidei par mākslīgo intelektu:

Mākslīgais intelekts un prasmes praktiski pielietot to rīkus darba tirgū kļūst arvien pieprasītākas. Kā liecina Amazon Web Services veiktās aptaujas dati*, 42 % darba devēju lūkojas pēc tādiem darbiniekiem, kuriem ir nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai spētu pārliecinoši darboties mākslīgā intelekta jomā. Tālākizglītības kursi ir lieliska iespēja jau savu esošo zināšanu pilnveidei, kā arī jaunu prasmju apguvei. Apskati mūsu piedāvājumu, piesakies mācībām un kļūsti par lietpratēju!

*https://www.bestcolleges.com/news/ai-skills-in-high-demand-from-employers/.